Opbrengst Fifty One Club naar Cystic Fibroze Stichting

VLISSINGEN – Op 9 maart heeft Walcheren de jongste serviceclub van Walcheren, Club Fifty One Walcheren, haar eerste verjaardag gevierd in Golden Tulip Strandhotel Westduin.

Naast de leden van de Fifty One Club Walcheren, waren er diverse vertegenwoordigers van de andere Fifty One Clubs uit Nederland, en leden van alle andere serviceclubs van Walcheren en zelfs een vertegenwoordiging van de Ronde Tafel uit Cardiff en Leuven.

Al met al waren er circa 120 personen, die een leuke feestavond hebben meegemaakt, waar de bekende DJ Arlo van Sluis de muziek verzorgde.

Tijdens de avond hadden de bezoekers de mogelijkheid om met golfballen, door middel van “meeste ballen gelden”, het Goede Doel van de avond te kiezen. Uiteindelijk heeft de Cystic Fibroze Stichting de meeste ballen gekregen en dus zal binnenkort de donatie aan deze stichting worden overhandigd.

Fifty-One Walcheren is een service club ontstaan uit oud leden van de Ronde Tafel Walcheren die de leeftijdsgrens hadden bereikt; zij wensten de waardevolle vriendschapsbanden en het gemeenschappelijk ideaal verder te beleven in een serviceclub.

Fifty One Walcheren is een volkomen autonome serviceclub die een volwaardige plaats inneemt onder de traditionele, bestaande serviceclubs, echter wel, met de in de ogen van de grondleggers, een betere bestendigheid, door een limitering van de leeftijd.

De structuur en regelgeving van deze beweging zijn grotendeels geïnspireerd door de regels zoals die bestaan bij Rotary International, Lions International en de Round Table; op die manier ook een hulde aan hun waardevolle initiatieven.

De dynamiek van Fifty-One International wordt gewaarborgd door een formule die met het getal in de naam van de serviceclub geassocieerd is: de gemiddelde leeftijd van de clubleden zal de 51 jaar niet overschrijden; het aantal leden per club wordt beperkt tot 51. De lijfspreuk van de club is “Vriendschap, Achting en Verdraagzaamheid.

Bron: Internetbode.nl

Laat een reactie achter